ابتکار دخترايراني مانع محروميت شرکت زنان مسلمان درميادين ورزشي شد درسال جاري ابتکار دختري ايراني سبب شد تا بهانه ها از فدراسيون هاي ورزشي در کانادا گرفته شود.اين مبتکر پوششي را براي سر طراحي کرد تا زنان مسلمان بتوانند با استفاده از آن در ميادين جهاني ورزش حضور يابند.
الهام سيدجواد که پانزده سال است به همراه خانواده خود در شهر مونترال کانادا زندگي مي کند، اخيرا با طراحي حجاب اسلامي براي زنان مسلمان ورزشکار مورد توجه رسانه ها و مردم کانادا قرار گرفته است. وي رشته طراحي صنعتي را در دانشگاه مونترال به پايان رسانده است.
موضوع محروميت دختران محجبه از مسابقات با استقبال رسانه ها به گونه اي سريع و گسترده در جامعه کانادا و حتي سطح بين المللي مطرح شد.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا ،سيد جواد در گفتگو با روابط عمومي رايزني فرهنگي ايران در اتاوا اظهار داشت: "با توجه به اينکه معتقد بودم که هيچ دختر مسلماني نبايد به دليل داشتن حجاب از فعاليت هاي ورزشي کنار گذاشته شود و يک ورزشکار حرفه اي زن نبايد به دليل داشتن حجاب در حالي که هم سطح ديگر ورزشکاران و بعضا بهتر از آنان است صرفا به دليل باورهاي مذهبي اش از مسابقات حذف شود،پروژه تحقيقي سال سوم دانشگاه خود را به اين موضوع اختصاص دادم."
قوانين و مقررات خشک حاکم بر فدراسيون هاي ورزشي کانادا تا کنون در چند مورد سبب شده تا عليرغم فضاي ظاهرا باز فرهنگي کانادا و توجه به اصل چند فرهنگي، دختران مسلمان ورزشکار صرفا به دليل داشتن حجاب و به بهانه هايي همچون خطرناک بودن روسري يا مقنعه در حين مسابقه براي ورزشکار، عملا از حضور در صحنه رقابت محروم شوند.
سيدجواد معتقد است : ورزشکاران مسلمان زن بايد به عنوان يک و ورزشکار به حساب آيند و بايد مانند افراد حرفه اي ديگر که در رشته خود فعاليت دارند مورد توجه باشند و نبايد به خاطر حجابشان از فعاليت هاي ورزشي و حرفه اي کنار گذاشته شوند.
وي با اين انگيزه ،با مربي تکواندو در مونترال که بازيکنانش از دور مسابقات حذف شده بودند ديداري داشته و با شرکت در فعاليت هاي دختران تکواندوکار ، مدلي لباسي منطبق با وضعيت حرکتي آنان طراحي نمود.
سيد جواد افزود:حجاب ورزشي را بر اساس نحوه حرکات ورزشي طراحي کردم ،طرح پوششي که رسما Resport نام گرفت ، به نحوي است که در صورت کشيده شدن با دست، از سر جدا نشود و در ضمن به لحاظ ايمني به ورزشکار صدمه نزند و گرم هم نباشد.
وي اضافه کرد: در طرح Resport از پارچه اي استفاده کردم که 14 بار سريعتر از کتان خشک مي شود و به شکلي موها را در قسمت بالاي سر قرار مي دهد که به راحتي پوست تنفس مي کند و کاملا بر روي سر تنظيم مي شود و راحت و در ضمن قابل انعطاف نيز مي باشد و حالت ارتجاعي مناسبي دارد و در صورت کشيده شدن به گردن صدمه اي وارد نمي کند."
وي مي گويد: "اين طرح را حدود 20 بار عوض کردم و طرح هاي مختلفي را ارائه کردم تا سرانجام به اين نتيجه مطلوب رسيدم.
دانشگاه مونترال طرح اين مبتکر ايراني را مورد حمايت جدي قرار داد و خود دانشگاه اين طرح را به نام سيد جواد به ثبت رساند و تمامي هزينه هاي آن را پرداخت کرد. در پي ثبت اين طرح و استقبال رسانه ها و جوامع اسلامي از آن، اخيرا يک سرمايه گذار براي توليد انبوه لباس Resport از روي طرح وي اقدام کرده است.
در پي ثبت طرح پوشش اسلامي ، بعد از دو سال پيگيري و درخواست مربي تکواندو مونترال، فدراسيون تکواندوي کانادا ناگزير از وضع مقررات جديدي دراين زمينه درمورد زنان مسلمان شد که بر اساس آن و پيروي از قوانين ايمني، دختران مسلمان مي توانند با استفاده از اين پوشش در مسابقات شرکت کنند و بعد از اين مقررات، پنج دختر تکواندو کار مسلمان توانستند با حضور دراين مسابقات چهار مدال طلا و يک نقره کسب کنند.
الهام سيد جواد در بسياري از نمايشگاه ها و جلسات ورزشي دعوت شده است و Resport را معرفي کرده است و مشتريان زيادي خواهان خريد اين روسري هستند.
در ضمن علاوه بر ورزشکاران، ساير بخش ها مانند توليد کنندگان وسايل بهداشتي و بيمارستاني هم با استقبال از طرح وي ،آن را براي اتاق عمل قابل استفاده و مناسب مي دانند و همچنين در امور آشپزي در آشپزخانه هاي بزرگ و توليدات مواد غذايي و انجمن پيشگيري و درمان سرطان کانادا از اين پوشش نيز استقبال شده است.
اين طراح مبتکر همچنين شال مخصوصي براي بانواني که به نوزادشان شير مي دهند را در 14 مدل مختلف طراحي کرده است .
سيد جواد ابراز اميداوري کرد در سفري به ايران بتواند با فدراسيون هاي ورزشي بانوان، در مورد ارائه اين نوع حجاب به منظورشرکت زنان ايراني درميادين ورزشي بين المللي همکاري کند.